top of page

Så planterar du!

Sommaren tågar in och det är hög tid att tänka på planteringen hemma! Genom att använda en bra jord och plantera på rätt sätt så ger du dina växter en god chans att bli riktigt, riktigt fina.


Först och främst är det viktigt att använda en bra jord för att över huvud taget lyckas bra med planteringen. Vi erbjuder Hasselfors planteringsjord som är en väldigt bra lucker och näringsrik allroundjord till alla typer av planteringar, såsom exempelvis buskar, träd, perenner eller som jordförbättring i rabatt och trädgårdsland. En riktigt bra jord som du kan använda till mycket!


STEG 1

Börja med att gräva en grop som är minst dubbel så stor som krukklumpen. Om du planterar träd eller buske så ska gropen vara minst lika stor som trädkronans; eller buskens diameter.

STEG 2

Blanda den jord du grävt upp med din nya planteringsjord och fyll denna jordblandning i botten av hålet du grävt. Sätt plantan på samma djup som den odlats på plantagen innan.


STEG 3

Fyll nästan hela gropen med jord och trampa till lätt så att växten står stadigt. Se till att plantan inte hamnar i en grop utan något högre än kringliggande mark.


STEG 4

Vattna och fyll sedan på med resten av jorden.


Lycka till med planteringen!

Comments


bottom of page